duminică, 21 septembrie 2014

Petzl RocTrip Herculane

Placut surprins de faptul ca anul acesta Petzl Roc Trip a trecut si prin Romania si inca fiind iubitor de escalada, am decis sa merg la Herculane. Aici este prima oprire a caravanei ce anul asta va strabate Romania, Bulgaria, Macedonia, Grecia si Turcia. Petzl Roc Trip este un eveniment international cu vechime de 12 ani ce a avut loc in zone celebre de pe glob in practicarea escaladei, in Asia, America de sud, Europa de Vest, si America de Nord.
Seara de vineri a inceput destul de timid, tonul la dans fiind dat de un tip simpatic din partea locului ce parea ca functioneaza pe lichide distilate.Cu toate ca Petzl Roc Trip nu este o competitie, ci o intalnire a iubitorilor de escalada lumea nu a stat prea tarziu la chef, asteptand ziua de sambata.
Sambata am mers la Vanturatoarea unde am catarat impreuna cu 150-200 de persoane. O atmosfera foarte placuta.
 Ne-am catarat, cunoscut si incercat trasee noi.Sambata seara a plouat in deschidere, dar gasca a fost mult mai dezinvolta si petrecerea a continuat in ciuda ploii torentiale, pana dupa ora 3 cand eu unul m-am retras.


Duminica vremea a fost destul de incerta, a picurat, si asta m-a facut sa merg la "surplomba" unde eram mai feriti de ploaie.

Pana la urma a trebuit sa plecam catre casa, amicul meu avand cale mai lunga ca mine pana la Bucuresti. Asa ca pe la 2 am plecat la masa, dupa care impreuna cu ploaia ne-am imbarcat pe motociclete si...acasa!
Ce mi-a placut: faptul ca s-a intamplat in Romania iar atmosfera de la catarat alaturi de 200 de persoane a fost deosebita.
Ce nu mi-a placut: zonele de catarat au fost mai multe si nu am reusi sa-i vad pe toti.
Acum asteptam filmul anual si ca sa va faceti o idee despre ce vorbesc uitati-l pe cel din Argentina: